Giveaway di bulan Ramadhan

>> Wednesday, August 10, 2011

Ok, tema untuk cabaran kedua Mysuperkids Giveaway ni ialah 'duit' dan 'Ramadhan'. Bulan ini memang bulan rezeki bagi sesetengah pihak, contohnya yang dalam industri makanan (juadah berbuka, biskut raya, kek dsb) dan pakaian (baju raya). Saya selaku consumer/pengguna, berterima kasih jelah sebab ada supplier yang menawarkan produk-produk yang diperlukan ni. Lagi ramai supplier, lebih baik deal untuk pengguna, betul tak?

Bagi yang memasarkan produk musim perayaan ni online, salah satu cara promosi ialah melalui giveaway!

Contohnya, butik Tenun Kapas:



Dan juga Kek Lapis Hanis:

Manalah tahu ada rezeki saya boleh menang 2 giveaway ni hehe..

Ermm blog ni kan blog buku? Ok, ok. Penerbit dan pengedar buku pun ada buat promosi juga. Contohnya, PTS ada promosi Baca Ramadhan. MPH pula ada promosi Raya, walaupun saya tengok buku resepi yang ditawarkan bukanlah resepi tempatan.

Eh, saya pun nak buat giveaway - untuk promosikan blog saya yang lagi satu, yang diberi nama baru - Mesra Idea! (nama lama ialah Mesra Niaga) Yang ini tiada kaitan dengan Ramadhan, tapi ada kaitan dengan duit! Sebab hadiahnya ialah cabutan bertuah untuk duit raya RM50. Jom join, jangan tak join, ya? :)





“Entri ini ditulis untuk cabaran #2 iPad MySuperKid yang direviu oleh alyrds dan ditaja oleh Adorable Muslimah

1 comments:

alyrds August 10, 2011 at 11:48 PM  

omak ai! simplenyer!... hoho~ nilah kisah bulan ramadhan yer.....

anyhow, gud luck!

Post a Comment

ABOUT ME

emel.siti@ gmail.com

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP